top of page

KOKO-kassa

Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn kassamaksu on 63 euroa/vuosi vuonna 2024.

Insinöörijäseniltä kassan jäsenmaksu peritään liiton jäsenmaksun yhteydessä, jos kassan jäsenyys on liiton kautta voimassa. Opiskelijajäseniltä kassan jäsenmaksu laskutetaan vuosimaksuna.

Kassamaksu, kuten kaikki ay-jäsenmaksut, ovat Suomessa verovähennyskelpoisia. Insinööriliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle.

Jos olet päätoiminen opiskelija ja työskentelet opintojen ohella tai kesällä vähintään 18 tuntia viikossa, kannattaa liittyä työttömyyskassaan, jotta voit aloittaa työssäoloehdon kerryttämisen. Työssäoloehto on 26 viikkoa. Työssäoloehdon tarkastelujaksoa voidaan pidentää opiskelujen takia enintään seitsemään vuoteen. Ehdon voi kerryttää useammasta työjaksosta eri työnantajilla ja väliin saa jäädä myös alle 18-tuntisia viikkoja.

Voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi, kun olet töissä opintojen aikana. Kassan jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti ensimmäisen palkallisen työsuhteen alkaessa. Jos valmistuttuasi jäät työttömäksi tai joudut lomautetuksi uudessa työpaikassasi, työttömyyskassan jäsenenä voit olla oikeutettu ansiopäivärahaan, jos täytät työssäoloehdon tarkastelujakson sisällä. Tarkastelujakso voi alkaa aikaisintaan samasta päivästä, kun olet liittynyt työttömyyskassan jäseneksi.

bottom of page